Close

De Training

Tijdens onze trainingen komen drie verschillende componenten aan bod:
  • de zelfverdediging (techniek);
  • het lijf-aan-lijf gevecht (sparring)/reality-based;
  • het conditionele aspect.
Zelfverdediging/techniek

Er wordt gewerkt met een vast programma waar de verschillende modulesaan bod komen: verdediging tegen omklemmingen, tegen wurgingen, tegenbedreigingen en aanvallen met een mes –of mesachtig voorwerp, tegen pistoolbedreigingenen verdediging tegen aanvallen met stok -of stokacthig voorwerp (baseballknuppel). Tijdens trainingen zal steeds aandacht gevestigd worden aan het eigenmaken van een efficiënte stoot en trap techniek (en verschillende combinaties),alsook verdediging tegen een slag en/of trap. Tevens zal er aandacht besteedworden aan verdedigingstechnieken op grond en ook het mentale,psychologische en wettelijke aspect van Krav Maga (theorie) wordenbehandeld tijdens de trainingen.

Lijf-aan-lijf gevecht, combat, sparring, reality based

Tijdens dit deel van de training wordt er gewerkt op Krav Maga en gerelateerde boks en traptechnieken. De intensiteit ligt een stuk hoger tijdens deze trainingsvorm. Er zal hier ook dus aan de conditie gewerkt worden. Het betreft hier iets hardere realistischere situaties (bijvoorbeeld met een tactisch element, meerdere tegenstanders, uitvoeren zonder na te denken). De nadruk ligt hier dus minder op techniek maar op het gepast, krachtig, snel maar ook eenvoudig uitvoeren van de geziene verdedigingstechnieken, gericht op de verschillende principes waar rond Krav Maga werkt. Tevens wordt ook hier tijd besteed aan het idee achter Krav Maga, de wettelijke zelfverdediging en andere gerelateerde theoretische aspecten (kennis van lichaam, stress, etc.).

Conditioneel aspect

Elke training zal een vorm van spierversterkende oefeningen bevatten. Het uithoudingsvermogen wordt door de verschillende trainingen opgebouwd. Personen die aan de beide trainingen (donderdag en zondag) deelnemen, maken sterke vorderingen in conditie (kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie). Het is zeker aangeraden om thuis, in de fitness of op zelfstandige basis een extra fysieke activiteit uit te voeren (lopen, fietsen, zwemmen, etc.). Trainingstips, mobilisatie varianten en ervaringen kunnen bij de verschillende trainers bekomen worden.

Bitnami